Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 30 de setembre del 2013

Joc millorable i arbitratge dolent, derrota

Un Vila-real que no va estar al nivell d'altres partits perd per primera vegada aquesta temporada amb una actuació arbitral més que polèmica

Jokic no va poder debutar amb la samarreta groga
amb un bon resultat. / Foto: LFP
Primera derrota de la temporada, primera en partit oficial des del 5 de maig i primera en partit oficial fora de casa des del 19 de gener. Està clar que no agrada mai perdre, però un dia o un altre havia d'arribar. Els jugadors i els aficionats del submarí groc ja quasi ni recordaven quines sensacions es tenien després d'anar-se'n d'un partit amb les mans buides. Però la d'ahir no va ser una derrota qualsevol. Més enllà de ser una derrota per la mínima, en un partit en què l'equip no va acabar d'estar bé però en què tampoc va ser pitjor que el rival, l'àrbitre, Delgado Ferreiro, va ser el clar protagonista en no xiular cap dels tres penals que van reclamar els groguets, dos dels quals, almenys, semblaven bastant clars, i en perdonar-li la segona groga a un defensa del Betis, Chica.
Els primers compassos del partit eren igualats, com ho va ser tot el xoc en general. De tota manera, les primeres ocasions van ser per als de Marcelino. La primera i potser la més clara va ser un remat de Mario després d'un centre de Jokic que Sara, el porter local, va rebutjar. Pocs minuts després, una internada d'Uche per banda va acabar en un xut del nigerià que també es va trobar la resposta del porter. Després va ser el torn del Betis amb un parell d'ocasions. Primer, un xut de Chica, aprofitant un rebuig, que Asenjo envià a córner, i de nou el porter groguet va haver d'intervenir en un remat de cap d'Amaya. El partit era obert, amb ocasions per a ambdós equips. Però aleshores va començar la polèmica. En una jugada personal, Cani es va endinsar en l'àrea i, després d'anar-se'n de diversos rivals, va rebre una clara empenta per part del local Lolo Reyes. El penal semblava claríssim, però l'àrbitre no va voler assenyalar res davant la incredulitat dels jugadors groguets. Abans del final de la primera part, més males notícies, ja que el Betis s'avançava marcant el que, al remat, seria l'únic gol del partit. Asenjo va poder rebutjar el xut inicial de Verdú, però no el segon de Nosa, que enviava el baló al fons de la xarxa.
De tota manera, el Vila-real encara tenia tota la segona part per davant per restacar almenys un punt, però els groguets no van estar fins. Tot i que tenien la iniciativa i rondaven l'àrea, no hi havia idees, cosa que va fer que a penes hi haguera ocasions clares. L'entrada d'homes com Giovani i Perbet tampoc va aportar solucions en aquest aspecte. La polèmica va continuar quan, sobre l'equador del segon temps, Chica va fer una falta que va ser mereixedora de sanció i que haguera estat la segona groga per al defensa verdiblanc, però, novament, res per part de l'àrbitre. Els de Pepe Mel estaven còmodes defensant-se i eixint a la contra, i així va ser com van disposar d'una molt bona ocasió, en les botes de Verdú que, sol davant d'Asenjo, es va trobar amb una gran parada del porter groguet. I ja en els darrers minuts de partit, la gota que va fer vessar el got: Aquino s'internava en l'àrea i rebia una clara empenta d'un jugador local. Tots els jugadors del Vila-real estaven esperant que l'arbitre assenyalara el punt dels 11 metres, però definitivament, Delgado Ferreiro tenia clar que el Vila-real seria víctima de la seua manca de professionalitat. Marcelino, que no s'ho podia creure, va acabar expulsat per haver protestat la jugada.
A la fi, ja no hi havia temps per a més, i el submarí va acabar sumant la primera derrota de la temporada en un partit en què, clarament, no va jugar al nivell d'altres dies, però en què, a més, es va trobar un altre obstacle: el senyor Delgado Ferreiro.

Fitxa tècnica:
7a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
Benito Villamarín, 29.832 espectadors.

Betis: Sara; Chica, Amaya, Dídac, Paulao; Lolo Reyes (Xavi Torres, 79'), Matilla (Nacho, 60'), Vadillo (Juanfran, 66'), Verdú; Nosa i Jorge Molina.
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jokic; Trigueros (Pina, 57'), Bruno, Cani, Aquino; Uche (Perbet, 68') i Jonathan Pereira (Giovani, 57').

Gols: 1-0 (36') Nosa.

Àrbitre: Delgado Ferreiro (c. basc.) Targetes grogues: Matilla, Vadillo, Amaya, Chica, Lolo Reyes, Dídac / Mario, Musacchio i Cani.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada