Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 16 de setembre del 2013

Poca recompensa per a tant de Vila-real

Els de Marcelino van jugar un partit espectacular contra el Madrid dels centenars de milions. Van ser molt superiors als blancs en la majoria de fases del xoc tot i que, finalment, només van poder sumar un punt

Si a qualsevol aficionat groguet li hagueren oferit sumar un punt abans del partit contra el Reial Madrid, molt probablement l'haguera acceptat. I justament un punt va ser el que va sumar l'equip de Marcelino contra els suposats galàctics d'Ancelotti. Però una vegada jugat el partit, i tenint en compte el que es va veure sobre el terreny de joc, un empat sembla poca recompensa per al gran partit dels groguets.
Sobretot en la primera part, els homes d'atac del Vila-real
van ser un malson per a la defensa blanca
Des del primer minut, el Vila-real va deixar clar que no es deixaria intimidar pel fet de jugar contra un equip format per jugadors que han costat centenars de milions més del que han costat els del submarí, i amb la batuta de Bruno, Trigueros, Cani i companyia, la superioritat dels locals va ser clara i les ocasions van arribar ben prompte. La primera fou per a Jonathan, que es va internar en l'àrea per la banda esquerra però es va esperar massa i no va poder rematar en condicions, tot i que el seu xut el va haver de rebutjar a córner un Diego López que, clarament, va salvar el seu equip. Uns minuts després, de nou Jonathan va poder posar l'u a zero en rebre el baló després d'una centrada des de l'esquerra. Diego López va evitar el gol malgrat la rematada a boca de canó de Pereira. Finalment, al minut vint, els groguets van trobar la recompensa al bon joc. Després d'una jugada un poc embrollada entre Trigueros i Pereira, el baló va quedar franc perquè Cani afusellara Diego López. Pocs minuts després, Aquino, que també va tindre una actuació destacada, va estar a punt de posar les coses molt de cara per als groguets però novament, com no, Diego López, va evitar per partida doble el que va poder ser el dos a zero. El Madrid no va rematar entre els tres pals fins passada la mitja hora de joc, quan Asenjo va rebutjar un cop de cap de Sergio Ramos a l'eixida d'un córner. Al final, però, va passar el que sol passar quan un equip perdona tant, i més contra equips grans: una jugada de Carvajal va acabar en una assistència per al gal·lés Bale que, després d'anticipar-se a Mario, només va haver d'empentar el baló al fons de la xarxa per posar l'empat a u. La primera part acabava, doncs, amb un resultat molt injust vistos els mèrits d'un equip i altre.
En el segon temps, el Vila-real no va estar tan brillant com en els primers quaranta-cinc minuts però, igualment, hi ha haver ben aviat una nova ocasió per als groguets: després d'una jugada de Jonathan Pereira, omnipresent en totes les jugades d'atac dels locals, Jaume Costa va rematar fora i pràcticament a porteria buida quan el més fàcil haguera estat marcar. Els minuts passaven i el partit era més igualat que en la primera part, tot i que els blancs ni de bon tros estaven mostrant la superioritat que se suposa que tenen sobre l'equip groguet. Encara així, un xut de Benzema sobre l'equador del segon temps va acabar en un rebuig d'Asenjo i Cristiano Ronaldo el va aprofitar per posar per davant el seu equip després d'un altre rebot. El Madrid es posava, de manera injusta, per davant en el marcador. De tota manera, l'alegria els duraria poc, ja que només cinc minuts més tard, una jugada personal de Cani va acabar en un xut fort de l'aragonés que va salvar Diego López, però no va poder fer res en el xut de Gio dos Santos, que va aprofitar el rebuig per posar de nou l'empat al marcador. Des d'aquest moment fins al final del partit, ambdós equips van intentar anar a per la victòria, però cal destacar, sobretot, la nova intervenció salvadora de l'ex-porter groguet en un xut potent de Cani quan faltaven uns deu minuts per al final del partit. En el temps afegit, encara hi va haver lloc per a la polèmica, quan Pepe li va fer un clar penal a Hernán Pérez que no fou assenyalat ja que la jugada ja estava prèviament anulada per fora de joc, encara que després es va poder veure que el paraguaià estava en situació correcta.
El resultat final no reflecteix el que es va veure
sobre el terreny de joc
Al remat, el Vila-real es va haver de conformar amb un punt tot i que, si algun dels dos equips va merèixer guanyar el partit, clarament foren els groguets. De tota manera, si es té en compte que nou dels onze jugadors que formaven l'alineació grogueta ja estaven a l'equip la temporada passada en segona divisió, i que sis dels onze han passat en algun moment per les categories inferiors del club i ara són membres del primer equip, mentre que el Madrid s'ha gastat centenars de milions en conformar la seua plantilla per a aquesta temporada, i tenim també en compte com va jugar cada equip, és per estar orgullosos del que el Vila-real està fent, almenys de moment, en el seu retorn a Primera Divisió.

Fitxa tècnica:
4a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
El Madrigal, 24.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Trigueros (Pina, 70'), Bruno, Cani, Aquino; Giovani (Hernán Pérez, 74') i Jonathan Pereira (Uche, 64').
R. Madrid: Diego López; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Nacho; Modric, Illarramendi (Khedira, 61'), Bale (Di Maria, 61'), Isco; Cristiano Ronaldo i Benzema (Morata, 75').

Gols: 1-0 (20') Cani. 1-1 (38') Bale. 1-2 (64') Cristiano. 2-2 (69') Giovani.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (c. càntabre). Targetes grogues: Aquino, Pina; Nacho i Morata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada