Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 1 de novembre del 2013

Derrota frustrant

En la primera part, el submarí va desaprofitar diverses
bones ocasions per a empatar. Res va anar de cara
Tot i ser millor durant la major part del partit encara jugant amb un home menys, el Vila-real va caure per 0-2 davant un Getafe que es va aprofitar dels errors groguets

L'error d'Asenjo quan només s'havien jugat cinc minuts de partit i que va significar el primer gol dels madrilenys va ser, clarament, un mal presagi del que ocorreria durant la resta del partit. Tot i que encara quedava un món perquè els groguets empataren i fins i tot guanyaren, ahir, tal i com va dir Marcelino en la roda de premsa posterior al partit, era com si, fera el que fera el submarí, estiguera predestinat a perdre: res va eixir bé.
La jugada desafortunada d'Asenjo, que no va encertar a allunyar el baló després d'una passada de Musacchio, deixant-li'l aixi franc a Ciprian perquè fera el zero a u a porteria buida, va precedir uns minuts en què el Vila-real no s'acabava de trobar a si mateix sobre el terreny de joc. Poc a poc, però, el bon joc i les ocasions locals van arribar. Ja amb un domini clar del submarí, Giovani va tindre la primera oportunitat per empatar, però el seu remat davant l'eixida de Moyà va eixir fregant el pal. Poc després, un xut de Perbet el rebutjava el porter visitant i Giovani, atent, recollia el baló i xutava de nou per trobar-se amb les cames d'un defensa del Getafe que salvava l'empat en la línia de gol. Les ocasions continuaven i, en el llançament d'una cessió a dintre de l'àrea, primer Giovani i després Jaume Costa ho intentaven, però de nou sense fortuna. Abans del descans, les coses es posarien encara pitjor per al Vila-real, que es quedava amb un home menys a causa de l'expulsió d'Íñiguez, que veia la roja directa en fer-li falta a Ciprian quan era l'últim home i encarava la porteria d'Asenjo.
Malgrat la inferioritat numèrica, els de Marcelino van continuar sent millors en una segona part en què van tindre el control del partit, davant d'un Getafe que es va limitar a aguantar el resultat favorable i a eixir a la contra. A més, la mala sort seguia sense somriure al submarí ja que Dorado, que havia entrat com a substitut en la mitja part, només durava set minuts sobre la gespa a causa d'una lesió que el mantindrà un mes fora del terreny de joc. La ocasió més clara dels groguets en el segon temps la va tindre Uche, que va rebre el baló després d'una passada de Giovani i va rematar desviat per poc. Ja en temps afegit, quan el Vila-real estava esgotant les últimes opcions de salvar almenys un punt, Sarabia posava el zero a dos en culminar una contra dels de Luis García.
Així doncs, derrota injusta d'un Vila-real que va ser millor però que ho va tindre tot en contra durant el partit d'ahir, encara que el fet que l'Athletic no passara de l'empat a casa contra l'Elx manté els de Marcelino en la quarta posició.

Fitxa tècnica:
11a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
El Madrigal, uns 16.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Íñiguez, Jaume Costa; Pina, Bruno, Cani, Aquino (Dorado, 45' [Trigueros, 53']); Giovani i Perbet (Uche, 65').
Getafe: Moyà; Valera, Rafa, Alexis, Lago (Escudero, 65'); Míchel, Borja, Pedro León, Diego Castro (Sarabia, 82'); Gavilán i Ciprian (Lafita, 68').

Gols: 0-1 (5') Ciprian. 0-2 (90') Sarabia.

Àrbitre: Estrada Fernández (c. català). Targetes grogues: Jaume Costa / Lago, Alexis, Rafa, Borja. Targetes roges: Íñiguez (39')