Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 10 de febrer del 2014

La feblesa defensiva castiga els groguets

Dos grans gols no van ser suficients per endur-se un resultat positiu del Bernabéu, que segueix sent un estadi maleït per als groguets. Les facilitats en defensa van fer que el Madrid s'imposara amb un resultat final de 4-2

El partit del Vila-real al Bernabéu va seguir un guió
semblant al que s'ha vist en altres ocasions
entre els dos equips
. / Font: villarrealcf.es
Era el minut dos de partit quan Giovani va rebre el baló després d'una gran passada que el deixava amb camp per córrer per davant i sense cap més oposició que el porter. Però el jutge de línia alçava la banderola. Cinc minuts més tard, una errada de Dorado, que es va bloquejar i no va allunyar el baló quan Bale se li va apropar, va fer que el gal·lés li poguera llevar l'esfèric i que només haguera de batre Asenjo per fer el primer gol de la nit. Aquestes dues jugades van marcar el partit, però allò cert és que el Madrid es va imposar merescudament, tot i que el Vila-real no li va perdre la cara al partit, sobretot en certes fases.
Tot i que van haver alguns apropaments per part dels de Marcelino, intentant recuperar-se del gol del Madrid, com ara una centrada a l'àrea que va acabar amb un xut molt desviat de Pereira, els blancs dominaven la situació en aquests primers minuts i amb el resultat a favor, i les coses se'ls van posar encara més de cara quan, al minut 25, Benzema feia el dos a zero en rematar a boca de canó una centrada de Bale, davant de la passivitat dels defenses del submarí.
El Vila-real ho intentava, rondava l'àrea madridista en diverses ocasions, però fallava sempre en la darrera passada i en poques ocasions podia acabar jugada, fins que Mario, al minut 42, amb un gran xut des de la frontal que va entrar per l'escaire, donava esperança per als groguets en la segona part amb el gol que significa el dos a u.
A l'inici de la segona part es va seguir veient un Vila-real que volia intentar-ho, però les mateixes mancances que s'havien vist en la primera part, van seguir en la segona: les poques idees en els últims metres en les jugades d'atac, i la feblesa defensiva. El Madrid, tot i no estar fent un gran joc, sempre inquietava quan s'apropava a l'àrea d'Asenjo, sobretot amb els contracops. I en un d'ells, va arribar el tercer dels blancs, obra de Jesé, que semblava sentenciar-ho tot. Però el submarí no es va rendir, i només cinc minuts després, Gio, amb un gran llançament de falta que va fer inútil l'estirada de Diego López, posava un tres a dos en el marcador que tornava a obrir la porta a l'esperança del seu equip. L'entrada de Trigueros, Joan Roman i Perbet no va acabar de donar més fluïdesa a l'atac groc, i quan Benzema, a quinze minuts del final i novament en culminar una jugada de contraatac, aquesta vegada amb un xut ras des de la frontal, va fer el quart per al Madrid, ja sí que es va veure que el Vila-real tornaria del Bernabéu de buit, tot i la seua voluntat i tot i no perdre-li la cara al partit, però les mancances i les errades, a la fi, van pesar més.
Malgrat la derrota, el Vila-real segueix en la cinquena posició, i la jornada no li ha anat del tot malament, ja que dels seus perseguidors més immediats, Reial Societat i Sevilla, només els bascos li han retallat un punt. La quarta plaça segueix, momentàniament, a tres punts, encara que l'Athletic pot augmentar l'avantatge si suma algun punt en el partit que juga aquesta nit davant el Celta, que de fet serà el proper rival dels de Marcelino.

Fitxa tècnica:
23a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
Santiago Bernabéu, 75.624 espectadors.

R. Madrid: Diego López; Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo (Coentrao, 17' (Arbeloa, 45')); Illarramendi, Modric, Di Maria (Xabi Alonso, 67'), Bale; Benzema i Jesé.
Vila-real: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Aquino, Edu Ramos (Trigueros, 57'), Bruno, Moi Gómez (Joan Román, 62'); Giovani i Jonathan Pereira (Perbet, 67').

Gols: 1-0 (6') Bale. 2-0 (24') Benzema. 2-1 (42') Mario. 3-1 (63') Jesé. 3-2 (68') Giovani. 4-2 (75') Benzema.

Àrbitre: González González (c. castellanolleonés). Targetes grogues: Jaume Costa i Mario.