Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimecres, 26 de març del 2014

Un Vila-real desconegut necessita retrobar-se amb la seua millor forma


Bruno, com la resta de l'equip, va estar lluny del seu
millor nivell a Mestalla. // Foto: villarrealcf.es
A Mestalla, un Vila-real molt fluix va sumar una jornada més sense guanyar després d’una derrota per 2-1, que fins i tot va semblar curta després del que s'havia vist sobre el terreny de joc. Ara, a Getafe, contra un rival en una situació crítica, els de Marcelino volen reprendre el vol

Hi havia esperances en el derbi, ja fóra simplement les ganes d’enfrontar-se al València, però també perquè l’equip mostrara que era conscient del que representava el matx més enllà de la rivalitat. I és que, ocupant els groguets el seté lloc de la classificació, nou punts per damunt del València, huité, un resultat favorable per al submarí li haguera permés consolidar o fins i tot augmentar una distància considerable sobre el primer equip fora de la zona d’Europa League, que justament eren els xés, a falta de menys de deu partits per al final de la temporada. Però tot es va quedar en això, en esperances.
Els de Marcelino, que venien esperonats després de la bona imatge que van mostrar en el partit davant l’Athletic, tot i que, finalment, només en van poder traure un punt, van tornar al joc mostrat en jornades anteriors, com per exemple, a Granada. És a dir, un equip perdut, sense forces, sense idees, apàtic per moments. Tampoc és que els de Pizzi feren el partit de sa vida, però sí que van ser superiors a un submarí quasi desconegut si el comparem amb el de la primera volta. Els locals, per tant, van començar a avisar que volien que els tres punts es quedaren a casa amb algunes bones ocasions, com ara un mà a mà de Fede amb Asenjo que el porter groguet va resoldre a la perfecció. Els minuts passaven i el Vila-real no donava senyals de vida: no s’apropava gaire a l’àrea rival i, quan ho feia, la jugada acabava sense perill. I finalment, el València es va avançar. Era el minut 34 quan un baló centrat a l’àrea va quedar mort a la frontal després d’un rebuig, cosa que va aprofitar Javi Fuego per enviar la pilota al fons de la xarxa amb un xut sec. I encara no havien acabat les males notícies per als grocs: poc abans del descans, novament en una jugada d’estratègia, i de nou Javi Fuego marcava el segon quan només va haver d’empényer a gol una pilota que havia quedat morta sobra la línia després d’un primer remat que havia impactat al travesser.
En la segona part, el Vila-real va estar lluny de mostrar una reacció, i el València, amb el partit controlat, jugava tranquil i fins i tot va poder augmentar el seu avantatge quan un remat de Keita en un córner va trobar el travesser de la porteria d’Asenjo. Els de Marcelino, per la seua banda, seguien perduts, i pràcticament ni van tindre ocasions de gol. De fet, el 2-1 va arribar després que Giovani rebera literalment una passada d’un defensa valencianista en una clara errada que va permetre el mexicà posar un poc d’emoció als últims minuts, però ja res canviaria.
Amb la derrota, i la victòria del Sevilla, els groguets queden setens, un punt per darrere de la Reial Societat, sisena, i dos per darrere dels andalusos, cinquens. La quarta plaça, si ja estava lluny després del partit contra l’Athletic, ara encara ho està més. Els bascos trauen ja deu punts als groguets. Ara, la lluita està més aviat per baix. Degut al fet que la final de la Copa del Rei la jugaran dos equips ja classificats per a Europa, no hi haurà plaça d’Europa League per a cap d’ells dos, i aquesta plaça extra passa a la setena posició de la lliga, lloc que ara mateix ocupen els groguets. Però mentre la distància amb el huité era de nou punts abans del partit, ara només és de sis, un avantatge encara considerable però no definitiu i que el submarí haurà de tractar de mantenir d’ací a final de temporada.
I per continuar amb la lluita per aquest objectiu, els de Marcelino visiten Getafe, dijous a les 20.00, en el partit corresponent a la jornada 30, l’última intersetmanal de la temporada. Els madrilenys, entrenats per l’ex-jugador Cosmin Contra, es troben en una situació crítica: no guanyen des de final de novembre i han sumat només cinc dels darrers 42 punts, cosa que els ha dut de les places europees en què es trobaven al novembre, a les de descens que ocupen ara. Per tant, el Vila-real es trobarà un rival extremadament necessitat i que voldrà trencar d’una vegada la ratxa tan pèssima en què està immers, per la qual cosa no s’hauria d’esperar ni de bon tros un partit fàcil.
Continuen els problemes en defensa: Dorado KO,
i Mario i Musacchio tampoc jugaran a Getafe.
Foto: villarrealcf.es
A més, Marcelino ho tindrà complicat, per segona jornada consecutiva, per conformar la defensa. Dorado, que s'ha trencat el cinqué metatarsià del peu dret, serà baixa durant la resta de la temporada; Musacchio, que ha recaigut en l'evolució del trencament de la falange proximal del cinquè dit del peu esquerre; i Mario, amb una sobrecàrrega muscular al bessó dret, als quals s'afegeix Íñiguez, que encara està recuperant-se de la pubàlgia que pateix des de fa mesos, no podran jugar al Coliseum Alfonso Pérez, amb la qual cosa l'entrenador asturià dels groguets ha avançat que la línia defensiva la formaran Costa (a banda canviada, com a Mestalla), Pantic, Gabriel i Jokic, amb el central del B, Blázquez, a la banqueta. A més, Aquino, amb un esquinç al turmell esquerre, tampoc forma part de la llista de 18.
En definitiva, el Vila-real haurà d’intentar trobar la seua millor versió, malgrat les adversitats que se li plantegen en forma de baixes i de jugadors que estan lluny del seu nivell més alt, per tal de posar-se novament al camí de la victòria i fer que l’optimisme torne al Madrigal.

Fitxa tècnica del València - Vila-real:
29a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
Mestalla,  40.000 espectadors.

València: Diego Alves (Guaita, 20'); Joao Pereira, Víctor Ruiz (Vezo, 45'), Mathieu, Bernat; Javi Fuego, Keita, Barragán, Parejo; Fede (Vargas, 83') i Alcácer.
Vila-real: Asenjo; Jaume Costa, Musacchio, Dorado, Jokic; Cani (Moi Gómez, 78'), Pina, Bruno, Óliver Torres (Aquino, 61'); Giovani i Uche (Perbet, 68').

Gols: 1-0 (34') Javi Fuego. 2-0 (43') Javi Fuego. 2-1 (83') Giovani.

Àrbitre: Pérez Montero (c. andalús). Targetes grogues: Fede / Pina, Cani i Óliver Torres.

Convocatòria per al Getafe - Vila-real:
Porters: Asenjo i Juan Carlos.
Defenses: Pantic, Gabriel, Blázquez, Jaume Costa i Jokic.
Migcampistes: Pina, Trigueros, Bruno, Cani, Óliver Torres, Moi Gómez i Joan Roman.
Davanters: Giovani, Uche, Perbet i Jonathan Pereira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada