Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 27 d’abril del 2014

LA PRÈVIA. Vila-real - Barcelona: Inici d'un repte amb final incert

Un Vila-real que sembla esgotat mentalment i física afronta una recta final de lliga molt exigent amb l'objectiu d'assegurar la plaça europea que ocupa ara mateix, i aquest repte comença hui, ni més ni menys que amb la vista al Madrigal del Barça. 
Els partits entre groguets i blaugranes són sovint sinònim
de gols i d'emoció, tot i que el darrer enfrontament,
fa dos anys, va acabar amb empat a zero.
Els blaugrana, després d'haver perdut la final de la Copa del Rei i d'haver estat eliminats de la Champions League en les darreres setmanes, tampoc depenen d'ells mateixos per a guanyar la lliga, i de no sumar els tres punts en el partit d'aquesta nit pràcticament dirien adéu a les opcions que els puguen quedar. Per tant, els del Tata Martino arriben amb l'obligació d'endur-se la victòria per mantenir les esperances de guanyar l'únic títol al qual encara poden aspirar. Cal dir, però, que el Barça no arriba en el seu millor moment ja que, tal i com hem indicat, tres derrotes consecutives -contra el Granada en lliga, contra l'Atlètic de Madrid en la tornada dels quarts de final de la Champions, i contra el Madrid en la final de la Copa del Rei- els han privat de poder guanyar dos dels tres títols a què aspiraven i els ha posat les coses molt complicades en l'únic en què tenen opcions, la lliga, tot i que el cap de setmana passat es van imposar a l'Athletic Club remuntant el resultat advers inicial. A més, en
l'entorn barcelonista s'han viscut uns darrers dies molt tristos a causa de la mort de l'ex-tècnic culer Tito Vilanova, que ha consternat tot el món del futbol però especialment, com és evident, el club blaugrana, i en memòria del qual es farà un minut de silenci aquesta nit al Madrigal. Com sol ser habitual en aquests casos, ambdós equips lluiran braçalet negre.
Pel que fa al Vila-real, l'eufòria de la victòria en el darrer minut contra el Llevant fa dos caps de setmana al Madrigal, va deixar pas al desencant i a una nova decepció en perdre el submarí de manera merescuda per 2-0 a la Rosaleda, contra el Màlaga, la jornada passada. I és que encara que la setena plaça, amb l'avantatge de set punts sobre el València a falta de quatre jornades sembla més o menys segura, tot i que encara no matemàticament, sembla clar que, durant els darrers mesos, els groguets no han pogut aguantar el mateix nivell que van mostrar en la primera volta i potser també els ha afectat un problema mental, ja que l'objectiu principal de la temporada, que era la permanència, estava aconseguit de sobra des de feia jornades. Encara així, el submarí no s'hauria de relaxar, i tot i que depén d'ell mateix per tal d'assegurar-se un lloc en la propera edició de l'Europa League, no hauria d'oferir la imatge que es va veure a Màlaga en els partits que queden, ja que probablement això el duria a encaixar més derrotes que, d'alguna manera, encara podrien posar l'equip de Marcelino en algun problema, depenent dels resultats del rival més directe ara mateix, el València. 
Quant al partit de hui, l'entrenador asturià del Vila-real ha assegurat que no se li pot llevar el baló al Barça, però que tractaran de posar-los les coses complicades per fer que els punts es queden a casa, com ja van fer contra equips de la part alta com Atlètic, Madrid i Athletic, partits que van acabar en empat però en què l'equip groguet va ser superior i va merèixer la victòria. Per a intentar sumar una victòria que, en cas que el València no sumara els tres punts davant l'Atlètic de Madrid, asseguraria ja de forma matemàtica la plaça europea per als groguets, Marcelino recupera Uche, després que el nigerià ja haja superat els problemes físics que ha patit durant les darreres setmanes. Encara així, la convocatòria del tècnic asturià és de 20 jugadors, amb la qual cosa, dos en seran descartats a última hora.
El partit, que començarà a les 21.00, comptarà amb l'arbitratge de l'andalús Fernández Borbalán.

Convocatòria:
Porters: Asenjo i Juan Carlos.
Defenses: Mario, Pantic, Musacchio, Gabriel, Jaume Costa i Jokic.
Migcampistes: Pina, Bruno, Trigueros, Cani, Aquino, Óliver, Moi Gómez i Joan Roman.
Davanters: Giovani, Perbet, Jonathan Pereira i Uche.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada