Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 4 de maig del 2014

LA PRÈVIA. Sevilla - Vila-real: Europa a l'abast de la mà

Un sol punt i una victòria local o un empat en el R. Madrid - València és el que separa el Vila-real de poder assegurar hui mateix la setena plaça, que li donaria accés a jugar l'Europa League la temporada que ve, una fita més que destacable tenint en compte que, fa tot just un any, l'equip estava en segona i amb un futur més aviat incert. És veritat, però, que si ens fixem només en la present temporada, els groguets han tingut una baixada de nivell important en la segona volta, cosa que ha fet que l'equip haja passat de lluitar per la quarta plaça, que dóna accés a la Champions League a, quan només queden tres jornades, encara no haver pogut assegurar la setena, cosa que ha creat un poc de desencant entre un sector de l'afició grogueta. Si finalment el submarí acaba la temporada seté, hauria de jugar dos play-offs durant el mes d'agost si vol arribar a la fase de grups de l'Europa League.
Una de les poques victòries a domicili de fa dues
temporades va arribar al Sánchez Pizjuán, en un
partit que els groguets van guanyar per un gol a dos
Contra el Barça, l'equip ja haguera pogut assegurar de forma matemàtica aquesta posició, ja que una victòria dels groguets haguera fet impossible que qualsevol dels seus perseguidors el poguera atrapar. I durant uns quants minuts del matx contra els blaugranes, l'objectiu s'estava acomplint, ja que el gol de Cani tot just abans del descans i el de Trigueros als pocs minuts de la represa donaven un clar avantatge de dos gols al submarí. Però la desgràcia es va posicionar en contra dels de Marcelino, que van veure com, en vint minuts, el Barça empatava el partit gràcies a dos gols en pròpia porta, una situació surrealista: el primer, de Gabriel, i el segon, de Musacchio. I pocs minuts
després del segon, va aparèixer Messi per tancar la remuntada blaugrana i deixar tant l'afició com els jugadors grocs amb la sensació de no haver merescut un càstig tant dur. A més, per si fóra poc, el partit, més enllà del futbol, va destacar per la ja més que coneguda i censurable acció d'un aficionat que va llençar un plàtan a Dani Alves en una acció racista totalment reprovable, però que en cap cas ha de tacar tota la imatge de l'afició del Vila-real. El club ja va emprendre accions contra la persona que va llançar el plàtan, una sanció exemplar que li prohibeix l'accés al Madrigal i a la Ciutat Esportiva de per vida. Així, l'entitat grogueta va deixar clar que està totalment en contra d'aquest tipus d'actes.
Deixant tots aquests episodis a part, i reprenent el que importa en aquest cas, que és la possible classificació europea del Vila-real, els groguets arriben a Sevilla amb moltes baixes, cosa que farà que Marcelino haja de presentar una alineació amb alguns homes poc habituals, o ocupant posicions que no són les seues, però que hauran de lluitar per, almenys, aconseguir un empat, que sumat a una no victòria del València a Madrid, confirmaria definitivament la setena plaça i allunyaria qualsevol possibilitat que el Celta o els del Túria encara pogueren ser l'equip que gaudira de la classificació per a l'Europa League. Perbet, amb un esquinç que ja no li permetrà jugar més minuts aquesta temporada; Pina, també lesionat; i Trigueros, per acumulació de sancions, són les novetats més destacables en el capítol de baixes. Els andalusos, per la seua banda, estan en plena eufòria després d'haver eliminat el València en les semifinals de la segona màxima competició europea i d'haver accedit a la final que jugaran a Torí contra el Benfica. En lliga, els d'Emery ja no poden lluitar per la quarta plaça, i l'únic dubte que tenen és en quina de les posicions que donen accés a l'Europa League quedaran: ara mateix ocupen la cinquena, però encara no la tenen matemàticament assegurada. Per poder fer-ho, i per brindar-li una victòria a la seua afició per seguir amb les celebracions que han viscut aquesta setmana, els sevillistes no posaran, sens dubte, les coses fàcils als groguets.
El partit, que començarà a les 19.00, comptarà amb l'arbitratge del navarrés Prieto Iglesias.

Convocatòria:
Porters: Asenjo i Juan Carlos.
Defenses: Mario, Pantic, Musacchio, Gabriel, Jokic i Jaume Costa.
Migcampistes: Bruno, Cani, Óliver Torres, Aquino, Moi Gómez i Joan Roman.
Davanters: Giovani, Uche, Jonathan Pereira i Nahuel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada