Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dimarts, 1 d’abril del 2014

Un Vila-real fràgil segueix sense trobar el camí

Nou empat a casa, aquesta vegada 1-1 contra l'Elx, en un partit en què els groguets ho van intentar, sobretot en la segona part, però van demostrar, una vegada més, que estan lluny del nivell de la primera volta
Ja fa unes quantes jornades que Bruno no és el líder
que era al mig del camp fa uns mesos // Foto: as.com

L’afició grogueta tenia ganes de veure, per fi, una reacció definitiva del seu equip, de veure bon joc i una victòria local, fet que haguera significat sumar sis punts consecutius després d’haver guanyat a Getafe. Però, novament, no va poder ser. El Vila-real, tot i oferir un joc decent, sobretot en la segona part, està deixant clar que no és el que va ser fins a la jornada 20. Aquell equip fresc que feia les coses fàcils i que aconseguia marcar fent poc ha desaparegut del mapa. Ara, el submarí es un equip encallat que arriba a les rectes finals dels partits molt just de forces, sense idees i amb problemes per a crear ocasions.
Encara així, si algun dels dos equips s’haguera hagut d’endur els tres punts del Madrigal en aquest partit, el més just és que haguera estat el Vila-real, ja que l’Elx tampoc va ser superior ni va posar els groguets en perill en excessives ocasions.
Perbet, de nou titular després de marcar el gol de la victòria a Getafe, va animar l’ambient amb dues jugades molt semblants: centrades des de la banda dreta en què el francés no va poder rematar en condicions. En canvi, tot i aquests primers avisos locals, s’avançarien els il·licitans gràcies a Damián, que va transformar un penal més que discutible de Perbet sobre Botia a la mitja hora de joc. El Vila-real, malgrat les aproximacions del davanter gal en els primers minuts, començava a encallar-se i encara més després del gol rival, ja que semblava que no trobava la manera de posar en perill la porteria de Manu Herrera. Per sort per als interessos groguets, però, Jonathan Pereira es retrobà amb el gol en el moment més oportú, per posar l’empat just abans del descans en picar el baló davant l’eixida del porter visitant després d’una jugada embolicada en atac.
Els de Marcelino tenien tota la segona part per davant per tal de marcar un gol que els donara els tres punts, però tot i que en aquests quaranta-cinc minuts sí que van ser superiors pel que fa al joc, no van tornar a veure porta. Cani, amb un xut desviat quan havia fet el més difícil, anar-se’n de dos contraris, i de nou Perbet, en enviar un remat lleugerament pel damunt del travesser aprofitant una centrada des de la banda dreta, van tenir les millors ocasions. L’Elx, per la seua banda, es va limitar a defensar les escomeses dels groguets i a intentar eixir a la contra, tot i que sense crear gaire perill.
A la fi, un punt per a cada equip, resultat amb què probablement es van conformar els franjaverds, però que deixa el submarí amb la sensació d’haver fallat de nou a casa, on ja acumula quatre partits seguits sense guanyar. Malgrat tot, les derrotes d’Espanyol i València permeten els groguets augmentar un punt més l’avantatge amb ambdós equips. El Vila-real segueix en la setena posició, amb 49 punts, tan sols un menys que Sevilla i Reial Societat, cinquè i sisè, i 9 per davant de pericos i xés.

Fitxa tècnica:
31a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2013/2014.
El Madrigal, 15.000 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario, Pantic, Gabriel, Jaume Costa; Cani, Pina (Trigueros, 79'), Bruno, Moi Gómez (Óliver Torres, 75'); Perbet i Jonathan Pereira (Uche, 69').
Elx: Manu Herrera; Damián, Botía, Pelegrín, Cisma; Rubén Pérez, Carlos Sánchez (Rivera, 71'), Javi Márquez (Rodrigues, 79'), Fidel (Carles Gil, 58'); Coro i Cristian Herrera.

Gols: 0-1 (31') Damián (p). 1-1 (43') Jonathan Pereira.

Àrbitre: Undiano Mallenco (c. navarrés). Targetes grogues: Jaume Costa / Damián.