Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 10 de maig del 2014

LA PRÈVIA. Vila-real - Rayo Vallecano: Encara podem ser sisens

El partit de la primera volta, en què es va viure un
festival golejador dels groguets, va acabar
amb un marcador de 2-5. // Foto: marca.es
Després d'haver empatat a zero gols a Sevilla diumenge passat, d'haver assegurat la setena plaça de forma matemàtica aquella mateixa nit després que el València no poguera guanyar el seu partit i, per tant, d'haver confirmat ja la seua presència en la propera edició de l'Europa League, semblava que el Vila-real ja no es jugaria res més que l'honor en els dos partits que li resten a la temporada. Però no és així: mirant la classificació i calculadora en mà, encara és possible quedar sisens, i sí, realment hi ha una diferència substancial entre accedir a l'Europa League com a setè classificat o com a sisè: mentre que, en el primer cas, l'equip accediria a la segona màxima competició europea en la tercera ronda prèvia, que comença a finals de juliol, i hauria de passar aquesta eliminatòria i un altre play-off més per a arribar a la fase de grups, en cas de quedar sisens, només caldria jugar el play-off, que es disputa a finals d'agost. És a dir, a més de l'avantatge pel que fa a les rondes que s'haurien de jugar, els jugadors
tindrien quasi un mes més de vacances. I això hauria de notar-se en el partit de hui contra el Rayo, penúltim de la temporada però darrer al Madrigal. Tot podria ser més fàcil si el Vila-real haguera aconseguit la victòria el cap de setmana passat al Sánchez Pizjuán. I va poder fer-ho: es va veure un partit igualat, amb ocasions per a ambdós equips, però el Vila-real va oferir una imatge decent, millor que la que havia mostrat últimament lluny del Madrigal, i sobretot en la segona part va ser superior als andalusos. L'ocasió més clara la va tindre Musacchio, que amb tota la porteria per a ell, no va saber enviar al fons de la xarxa una passada de la mort que havia rebut des de la banda dreta en una bona jugada col·lectiva. Finalment, els groguets es van haver de conformar amb un punt.
És cert, però, que el Vila-real, ara mateix, no depén dels seus propis resultats per a poder assolir la sisena plaça: ha de guanyar hui al Rayo, però a més, esperar que la Reial Societat, que és l'equip que actualment té per damunt, no guanye el seu partit demà, a San Mamés, davant l'Athletic. Si aquestes dues condicions es compliren, els groguets arribarien l'última jornada, precisament a Anoeta contra els donostiarres, depenent d'ells mateixos: una victòria visitant donaria finament el sisé lloc al submarí i deixaria els bascos setens. Ara, si hui el Vila-real no guanya i/o la Reial sí que ho fa demà a Bilbao, la setena plaça seria ja definitiva.
Marcelino compta amb diverses baixes de cara al partit en què el submarí s'acomiadarà de la seua afició aquesta temporada, uns aficionats que es mostren satisfets d'haver vist com l'equip ha fet un paper més que decent en la seua tornada a primera, classificant-se per a Europa en la mateixa temporada, però que, tot cal dir-ho, no han tingut gaires alegries en els partits de casa de la segona volta. Perbet i Pina, que continuen recuperant-se dels esquinços que es van fer en el partit contra el Barça; Dorado i Íñiguez, amb les seues lesions de llarga durada; i també Óliver, que pateix una sobrecàrrega muscular, es queden fora de la convocatòria per al partit. Trigueros, per la seua banda, que ja ha complit el seu partit de sanció, torna a la llista. 
En definitiva, un partit en què els groguets voldran donar aconseguir els tres punts i donar l'última alegria de la temporada a l'afició per acomiadar-se de la millor manera i tancar una molt bona temporada, i a més, per poder seguir aspirant a la sisena plaça, contra un Rayo que arriba ja salvat, amb els deures totalment fets, però que de ben segur no posarà les coses fàcils al submarí.
El castellanolleonés Gonzáléz González arbitrarà el matx, que començarà a les 20.00.

Convocatòria completa:
Porters: Asenjo i Juan Carlos.
Defenses: Mario, Pantic, Musacchio, Gabriel, Jaume Costa i Jokic.
Migcampistes: Trigueros, Bruno, Cani, Aquino, Moi Gómez i Joan Roman.
Davanters: Giovani, Uche, Jonathan Pereira i Nahuel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada