Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dijous, 21 d’agost del 2014

LA PRÈVIA. Astanà - Vila-real: Primera parada «europea», Kazakhstan

Ha arribat el dia. Hui comença oficialment la temporada 2014/2015 per al Vila-real, una data que tota l'afició grogueta estava esperant. Però és que, a més, el partit que disputaran els de Marcelino és de competició europea, després d'haver-ne jugat un per darrera vegada al desembre de 2011. Això sí, l'escenari no és el que molts, d'entrada, s'hagueren imaginat. Serà a Astanà, la capital del Kazakhstan, país asiàtic però que en el plànol futbolístic pertany a la UEFA, on el submarí iniciarà la participació d'enguany en l'Europa League, en què entra en el play-off previ a la fase de grups.
L'última volta que el Vila-real va jugar
l'Europa League va arribar fins a les semifinals,
on es va trobar amb el Porto. // Font: Getty Images
El rival serà el FC Astanà, l'equip de la ciutat. Un rival desconegut i, sobre el paper, inferior als homes de Marcelino, però que compta amb l'avantatge d'estar molt més rodat que els groguets, ja que a més de les tres rondes prèvies de la competició que ja ha jugat i, evidentment, superat —ha deixat pel camí al Pyunik armeni, a l'Hapoel Tel Aviv israelià i a l'AIK Solna suec—, els jugadors de l'equip kazakh estan en plena temporada pel que fa a la lliga del país. Un altre element que el Vila-real haurà de tindre en compte és el terreny de joc de l'estadi, l'Astanà Arena, que és de gespa artificial, una superfície a la qual no estan gens habituats els grocs.
Malgrat aquests obstacles, tot fa pensar que, si les coses van bé, el submarí no hauria de patir gaire a l'hora de superar l'eliminatòria, però Marcelino ha alertat que hauran de treballar molt bé, que esperen dos partits disputats i que cal demostrar la superioritat de l'equip sobre el terreny de joc amb fets, i no amb paraules. El tècnic asturià ha conformat una convocatòria de 19 jugadors, ja que ha viatjat amb els tres porters —ha inclós Aitor Fernández, del filial— per evitar qualsevol contratemps. Pel que fa als jugadors de camp, el de Villaviciosa ha deixat a Vila-real, per decisió tècnica, homes com Dorado, Jokic, Moi Gómez, Jonathan dos Santos i Gerard Moreno, i tenint açò en compte, l'alineació sembla bastant clara.
Si no hi ha sorpreses, la porteria l'ocuparà Asenjo; la línia de defenses la formarien Mario —tot i que podria entrar Rukavina al seu lloc, ja que el de Novelda ha patit molèsties fins fa poc—, Musacchio, Gabriel i Jaume Costa; amb Bruno i Trigueros al doble pivot. El dubte més gran sobre l'onze queda a les bandes: encara que sembla que Cheryshev i Espinosa podrien tindre més oportunitats gràcies a les seues bones actuacions durant els partits de pretemporada, tampoc està del tot descartada la presència d'un home amb més experiència com és Cani. Finalment, pareix que Gio i Uche formaran la parella atacant.
El partit, que començarà a les 17.00, hora de Vila-real, i que es podrà seguir en directe per Cuatro, comptarà amb l'arbitratge del neerlandès Bas Nijhuis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada