Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 29 d’agost del 2014

Tràmit superat, la fase de grups ja espera

Després de guanyar també en el partit de tornada contra l'Astanà, aquesta vegada per 4-0, els groguets ja estan a la fase de grups, on es trobaran el Borussia Mönchengladbach, el Zuric i l'Apollon Limassol
Encara que no va marcar, Gerard Moreno fou un dels
jugadors destacats contra l'Astanà. // Font: villarrealcf.es
Tenia poca història, pel que fa a emoció, el partit de tornada del play-off de l'Europa League contra els kazakhs de l'Astanà, sempre i quan els de Marcelino es despistaren molt. I, tal com s'esperava, no van passar cap tipus d'angúnia, sinó al contrari. El Vila-real va oferir a la seua afició un bon espectacle, amb quatre gols i bon joc, davant d'un rival, això sí, feble i que va venir sense cap intenció de fer mal.
Amb un onze amb diversos dels teòrics suplents, el submarí va eixir amb ganes d'agradar i d'oferir una bona imatge, i ho va aconseguir. El primer gol va arribar a l'equador de la primera part, i va tindre com a protagonistes tres dels joves de l'equip. Espinosa s'endisava en l'àrea, se n'anava d'un rival després de fer-li un gran regat, el xut posterior el salvava el porter visitant, però Moi Gómez, molt atent, salvava el baló abans que isquera per línia de fons i posà una passada cap enrere que Vietto, tal com la va rebre, la va rematar al fons de la xarxa per fer el primer de la nit. Poc després, l'argentí, en una bona jugada personal, va poder fer el segon, però el seu xut, sol davant del porter, va acabar fora.
Ja al segon temps, el jove davanter sí que va trobar de nou el camí del gol. Va ser al minut 53, quan una internada de Jaume Costa va acabar en una passada del valencià per a Vietto que, amb un xut potent i col·locat, va marcar el 2-0. Només cinc minuts després, Bruno també va marcar el seu gol en transformar un penal molt discutible sobre Gabriel. I finalment, al 67, Nahuel va rebre el baló de Vietto, que també es va estrenar en l'apartat d'assistències, i va marcar el quart gol i definitiu amb un xut ras davant l'eixida del porter de l'Astanà.
Cal destacar també les bones actuacions de Gerard Moreno, que tot i que no va veure porta, va treballar molt i va deixar bons detalls de qualitat, i el debut d'Adrián Marín, un jove lateral esquerre de només 17 anys que Marcelino ja té en compte, com demostrar el fet que li donara aquesta oportunitat. El Vila-real, amb un equip la mitja d'edat del qual rondava els 23 anys al termini d'aquest partit de tornada, va resoldre l'eliminatòria amb escreix per un total de 7-0.
Grup interessant, amb un rival més fort i altres dos
que tampoc posaran les coses fàcils. // Font: villarrealcf.es
D'aquesta manera, el submarí confirmava la seua presència en la fase de grups de l'Europa League. En el sorteig dut a terme divendres al migdia a Mònaco, l'equip que presideix Fernando Roig va ser enquadrat en el grup A, i li van tocar en sort com a rivals el Borussia Mönchengladbach alemany, el Zuric suís i l'Apollon Limassol xipriota. Un grup en què, sobre el paper, els groguets haurien de poder aconseguir quedar entre els dos primers, i en què sembla que tindran com a principal rival el Gladbach, contra qui s'esperen dos partits complicats. Tampoc caldria menystenir els altres dos rivals: el Zuric ha participat en competicions europees en diverses ocasions els darrers anys i l'Apollon ve d'eliminar a un rival amb nom, com és el Lokomotiv de Moscou, per un global de 5-2 en el play-off.
El Vila-real debutarà fora contra el Borussia el dia 18 de setembre, s'estrenarà al Madrigal amb la visita de l'Apollon Limassol el 2 d'octubre i també rebrà el Zuric el 23 d'octubre. El quart partit serà també contra els suïssos però com a visitants, el 6 de novembre, mentre que el darrer partit a casa es disputarà el 27 del mateix mes contra el Mönchengladbach. Finalment, l'11 de desembre, a Xipre, els groguets tancaran la fase de grups amb el partit contra l'Apollon. Tots els partits de casa es disputaran a les 21.05 h., mentre que els que el submarí jugue com a visitant començaran a les 19.00 h.