Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 1 de setembre del 2014

El canvi d'estil no va ser suficient

Amb trivot, un únic punta i amb un plantejament defensiu, el Vila-real no va ser el de sempre i va acabar perdent 0-1 contra el Barça amb un gol en la recta final
Malgrat el bon paper de la defensa groga, el gol
blaugrana es veia venir i, tot i que tard,
va acabar arribant. // Foto: villarrealcf.es
Quan l'àrbitre va fer sonar el xiulet final, una gran part dels aficionats groguets es van quedar amb la sensació de no haver vist allò que normalment és el seu equip sobre el terreny de joc, i una opinió bastant generalitzada va ser la centrada en creure que si Marcelino haguera plantejat el partit amb l'estratègia habitual, l'equip haguera mostrat una altra imatge, i qui sap si el signe del partit també haguera pogut ser diferent.
El tècnic asturià del Vila-real va optar, com ja va fer la temporada passada contra els culers, per jugar amb un trivot i només un home en punta, un esquema que sempre ha donat el mateix resultat: derrota. No derrotes humiliants, això sí, però derrotes al cap i a la fi. L'equip sempre se n'ha anat de buit quan s'ha emprat aquest model de joc.
En la primera part, el Barça va ser el clar dominador del joc. Els blaugranes tenien la possessió i es jugava pràcticament tota l'estona al camp del Vila-real. Els groguets feien una bona tasca defensiva i de contenció, però es van mostrar pràcticament nuls en atac, ja que no van tenir cap ocasió clara en el primer temps i les aproximacions a la porteria de Bravo van ser mínimes. Per contra, el Barça rondava l'àrea constantment, tot i que el bon treball defensiu dels locals no li permetia acabar jugada gaire a sovint. Van ser Pedro, amb un xut que va desviar Asenjo a córner, i Messi, amb un xut de falta que es va estavellar al pal, qui van tenir les ocasions més destacables dels primers quaranta-cinc minuts.
En el segon temps, els groguets van intentar estirar-se un poc en atac en alguns moments puntuals i, gràcies a això, van arribar algunes ocasions. La primera, pocs minuts després que el matx es reprenguera, va vindre gràcies a una centrada de Cheryshev que Mathieu, defensa del Barça, va rematar cap a la seua pròpia porteria i que va impactar en el pal. En general, però, la tònica encara era la mateixa que la del primer temps: control i atac del Barça amb bona defensa del submarí. Les centrades a l'àrea amb les rematades dels culers que acabaven fora per ben poc o que es trobaven amb la intervenció d'Asenjo o de la defensa eren constants, i l'ocasió més clara la van salvar entre el porter groguet i Víctor Ruiz en la mateixa línia de gol.
Que els de Luis Enrique s'avançaren semblava qüestió de temps però, en canvi, va ser Pina qui, en una de les poques jugades atacants del Vila-real, va enviar un xut des de la frontal de l'àrea que va impactar a la base del pal per a desesperació de la parròquia local. Faltaven menys de deu minuts i pareixia que, tot i no fer un gran partit, els groguets anaven a poder rescatar un punt o que fins i tot podien anar guanyant si els pals no se'ls hagueren posat en contra, però ja al 83, una passada de Messi per baix de les cames d'Asenjo la rematava a boca de canó el jove Sandro per fer el primer i únic gol del partit. En els minuts restants, amb més voluntat que bon joc, Vietto i Giovani van tractar de buscar l'empat, però no trobaren recompensa.
A la fi, per tant, derrota per la mínima que deixa la incògnita de saber que haguera passat si el submarí haguera sigut fidel al seu estil. De tota manera, els jugadors van fer un gran esforç i continuen demostrant el seu bon moment de forma i el compromís total amb un equip que, tot i aquesta xicoteta decepció, vol fer coses grans enguany.