Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dissabte, 6 de setembre del 2014

Una victòria per la solidaritat

Vila-real i Celtic, units per l'esperança
El resultat de 4-2 favorable al Vila-real en el partit contra el Cèltic va ser el punt menys important en una nit en què va triomfar la solidaritat i el gran treball d'un grup de gent, sobretot de la penya Cèltic Submarí i d'Aspanion (l'associació de pares de xiquets amb càncer de la Comunitat Valenciana), que va lluitar perquè el projecte Units per l'Esperança fóra un èxit i ho han aconseguit, ja que s'ha assolit l'objectiu dels 150.000 euros necessaris per a posar en marxa la línia d'investigació de l'hospital La Fe de València sobre com millorar la vida dels xiquets que tenen càncer, en especial sobre com evitar la possible esterilitat que poden patir en un futur. A més, no només s'ha assolit aquesta xifra, sinó que, segons els organitzadors, fins i tot s'ha superat i encara pot augmentar, ja que es poden continuar fent aportacions mitjançant la fila zero, amb el compte bancari obert a aquest efecte, o bé a través de la pàgina web del projecte: http://villarrealcf.es/unidosporlaesperanza.
La nit va tenir molts protagonistes, però ens quedem amb Javier i Danny, el xiquet i la xiqueta que van eixir a l'inici del partit per donar a l'àrbitre les targetes i el baló, que van donar molt d'espectacle, sobretot el petit Javier, que és membre d'Aspanion (podeu veure el vídeo ací: http://villarrealcf.es/noticias/portada-ultimas-novedades/item/6639-los-ayudantes-de-mateu-lahoz). I, en especial, amb Gohan. El jove, de 13 anys, pacient de càncer i també membre d'Aspanion, va complir el seu somni: ser futbolista. Gràcies al Vila-real, Gohan va poder sentir-se com un més de la plantilla grogueta, ja que va entrar al vestidor, on tothom el va rebre amb molt d'afecte, va eixir a escalfar a la gespa del Madrigal amb la resta dels que, per unes hores, van ser els seus companys i, a més, va saltar al camp en l'onze inicial dels de Marcelino. En un gran gest per part de groguets i blanc-i-verds, Gohan va fer el primer gol del partit, un moment que segur que recordarà sempre, poc abans de ser substituït per Vietto (mireu les escenes del somni complit de Gohan en aquest vídeo al canal oficial de Youtube del Vila-real: https://www.youtube.com/watch?v=EubTOGR3PWk).
Gohan, un dels protagonistes més importants de la nit
en complir el seu somni de sentir-se futbolista

Foto: villarrealcf.es
Pel que fa al futbol, tot i que no era l'aspecte més important de la nit, i que es tractava d'un partit amistós, es va veure un matx entretingut. Fins a sis gols van poder veure les 12.000 persones que van decidir comprar una entrada per a col·laborar en el projecte i per a veure Vila-real i Cèltic en acció. En la primera part, tot i que el pes del partit el van dur els groguets, van sorprendre els escocesos, que amb sis jugadors del primer equip i cinc sub-20 sobre el camp, es van posar amb dos gols d'avantatge: el primer el va marcar Kayal en rematar de cap una falta penjada a l'àrea i, el segon, el noruec Berget en enviar un gran xut des de més de 20 metres que va entrar per l'escaire de la porteria de Juan Carlos, que no va poder fer res per evitar-lo. Ja en el segon temps, el Vila-real va afinar el punt de mira i, davant d'un equip escocés plagat de jugadors del seu equip sub-20, els groguets van remuntar gràcies a Gerard Moreno, que va fer ni més ni menys que quatre gols.
Des de La Veu Groga volem felicitar tots els participants en el projecte, és a dir, els dos clubs, les organitzacions i els particulars que han fet aportacions a través de la fila zero, i especialment la penya Cèltic Submarí i Aspanion perquè, sens dubte, la lluita contra el càncer va ser la vencedora en una gran nit per al projecte Units per l'esperança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada