Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 16 de setembre del 2016

Vila-real 2-1 Zuric: Remuntada sense brillantor

Jonathan dos Santos, amb una assistència i un gol,
fou dels jugadors més destacats del partit.
Foto: villarrealcf.es
El Vila-real comença el seu recorregut en l'Europa League sumant els tres punts, això sí, no exactament del mode en què la major part d'aficionats s'haguera imaginat davant un equip com és el Zuric, que juga a la segona divisió suïssa. Els helvètics van colpejar primer, i tot i que els groguets van acabar enduent-se la victòria, ho van fer per la mínima. Sense patir, però amb menys superioritat de la que s'esperava per la seua part.
Els visitants es van avançar quan no s'havien jugat ni tan sols dos minuts de partit. Sadiku recuperava un baló que N'Diaye havia perdut al centre del camp, va enfilar cap a la porteria que ahir defenia Andrés Fernández i, des de fora de l'àrea, va enviar un xut ajustat al pal que posava el zero a u, per a sorpresa de tothom al Madrigal.
Els d'Escribá, però, estaven obligats a refer-se i a buscar la remuntada contra un equip clarament inferior. El tècnic valencià va optar per una alineació amb moltes novetats respecte de la que va jugar a Màlaga, amb homes menys habituals, com els laterals Rukavina i José Ángel; amb alguns debuts, com el d'Álvaro al centre de la defensa; i amb el retorn com a titulars de Cheryshev i Jonathan dos Santos, ja totalment recuperats de les seues lesions. Un onze de garanties i amb qualitat, però amb jugadors que encara no estan en el seu millor nivell, fet que es va veure reflectit en la manca de fluïdesa en el joc dels groguets en alguns moments, que tot i controlar el matx, no arribaven a l'àrea amb la claredat necessària.
Tot i així, Pato, que tornava a l'onze també després d'haver superat l'esquinç que es va fer en el partit contra el Sevilla, va ser el protagonista en l'atac groguet. El brasiler ja va avisar en diverses jugades, com un remat des de la frontal de l'àrea menuda que va impactar al lateral de la xarxa, i dues en què no va prendre la millor decisió, com un regal del porter visitant que va acabar novament en les mans d'aquest quan Santos Borré podia rebre el baló tot sol, o en una centrada en què, sol, no va controlar l'esfèric correctament. Finalment, passat l'equador del primer temps, Jonathan dos Santos, molt actiu anit, va posar un gran baló perquè, aquesta vegada sí, el brasiler aconseguira l'empat amb un fort xut. I just abans del descans, el submarí aconseguia posar-se per davant el marcador. En una jugada amb els mateixos protagonistes del primer gol, un espectacular teua meua entre dos Santos i Pato va acabar amb la deixada del carioca al mexicà, que enviava una canonada al fons de la xarxa davant la qual res va poder fer Vanins.
El més difícil ja s'havia aconseguit i tot feia pensar que, en la segona part, el Vila-real augmentaria la diferència en el resultat, però no va ser així. L'equip de la Plana va controlar el partit sense dificultats i no es va dubtar de la victòria en cap moment, ja que el Zuric va evidenciar el seu nivell i pràcticament no va inquietar Andrés Fernández, excepte en els minuts finals, en què algunes jugades van crear un poc d'incertesa, més pel resultat ajustat que per perill real. Els groguets, per la seua banda, tampoc van acabar de mostrar la seua millor versió i no van saber tancar el partit. Es va notar el cansament i la manca de minuts i d'adaptació dels homes d'atac. Encara així, Santos Borré, amb un xut que va rebutjar el porter dels suïssos, i Sansone, amb minuts al segon temps, que va trobar porteria però va veure com el gol s'anul·lava per fora de joc, van intentar fer que la victòria local fóra més clara, però finalment, el resultat del descans ja no es va moure.

Fitxa tècnica:

1a jornada de la fase de grups de l'Europa League, grup L.
El Madrigal, Vila-real. 16.400 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Rukavina, Víctor Ruiz, Álvaro, José Ángel; Dos Santos (Castillejo, 70'), Bruno, N'Diaye, Cheryshev (Soriano, 80'); Santos Borré (Sansone, 67') i Pato.
Zuric: Vanins; Bangura, Nef, Kecojevic, Brunner; Voser, Sarr (Yapi, 67'), Kukeli, Winter (Schönbächler, 64'); Rodríguez (Cavusevic, 84') i Sadiku.

Gols: 0-1 (2') Sadiku. 1-1 (28') Pato. 2-1 (44') Jonathan dos Santos.

Àrbitre: Sébastien Delferière (belga). Targetes grogues: dos Santos; Voser, Winter, Kukeli, Kecojevic i Nef.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada