Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 26 de setembre del 2016

Vila-real 3-1 Osasuna: Amb pas ferm

Pato va aconseguir el seu primer gol en lliga amb
la samarreta groga. // Foto: villarrealcf.es
No li va caldre al Vila-real fer un partit espectacular per endur-se els tres punts davant d'un Osasuna voluntariós per moments però, clarament, mancat de qualitat. Els groguets, letals en atac, se'n van anar al descans amb un tres a un a favor que ja no va canviar en una segona part en què van baixar el pistó, també per la manca d'empenta d'un Osasuna que en cap moment va posar en grans dificultats la porteria d'Asenjo.
El primer gol, a més, arribà ben prompte. Només s'havien jugat quatre minuts quan una gran passada de Trigueros a Castillejo va acabar en una centrada al primer toc de l'andalús des de la dreta perquè Pato, de cap, rematara el baló al fons de la xarxa. Sens dubte, una gran jugada dels groguets, que deixaven clara la diferència de qualitat entre ambdós conjunts
Encara així, els navarresos no es van arronsar, i poc després, una centrada des de la dreta la va rematar Rivière als núvols quan ho tenia tot a favor. Més tard, Asenjo, en una eixida defectuosa, va estar a punt de regalar una ocasió als rogets que, igualment, no van saber aprofitar. El Vila-real no practicava un joc excessivament vistós en algunes fases del matx, però quan s'apropava a l'àrea, el perill era evident. Així va arribar la jugada que donaria lloc al penal del segon gol groguet. Una centrada de Pato la rebutjava un defensa d'Osasuna, l'esfèric arribava a Soriano i el porter visitant, eixint a la desesperada, va fer-li una clara entrada a l'italià. Bruno, des dels onze metres, va tornar a marcar per dur la tranquil·litat al marcador.
Després del segon, van arribar els millors minuts groguets, que tocaven i tocaven i trenaven bones jugades en atac per mirar de sentenciar el partit. Una centrada de Mario la van estar a punt de convertir en gol entre dos defenses navarresos, ja que un va rematar a la seua pròpia porteria i el baló va rematar en un company però, finalment, el porter va salvar la jugada. Sansone també volia tindre la seua, i primer, va rematar al pal en una acció invalidada per fora de joc, però es va poder refer quan, al 39, una assistència mil·limètrica de Castillejo li va permetre picar el baló per sobre del porter visitant i posar un tres a zero que deixava el partit tancat.
Encara així, just abans del descans, una bona jugada de Sergio León, que se'n va anar per velocitat de Jaume Costa des de la banda esquerra fins endinsar-se en l'àrea, va acabar amb un penal d'Álvaro Gónzalez, que debutava ahir amb els groguets en partit de lliga per unes molèsties que patia Musacchio. Roberto Torres va transformar la pena màxima per posar un tres a u que podia deixar una mínima esperança als rogets per a la segona part.
Res més lluny de la realitat, el bagatge ofensiu dels navarresos al segon temps va ser bastant pobre, ja que es va resumir en un remat de cap després d'un córner que va eixir lleugerament desviat i un remat de Sergio León que Asenjo es va encarregar de resoldre, mentre que el Vila-real va tenir alguna acció per haver tornat a augmentar el seu avantatge, tot i que el fet que el rival no posara el resultat en excessiu perill va fer que els d'Escribá -que va donar entrada a Cheryshev, dos Santos i Borré per oxigenar esforços pensant en el partit d'Europa League- tampoc buscaren la porteria contrària sense gaire empenta.
Al remat, tres punts més per al Vila-real, que ocupa posició de Champions League, ja que és 4t amb 12 punts i encara no coneix la derrota en lliga en la present temporada. A més, la d'ahir representa la victòria número 250 del submarí groguet en Primera Divisió.

Fitxa tècnica:

6a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2015/2016.
El Madrigal, Vila-real. 18.319 espectadors.

Vila-real: Asenjo; Mario G., Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Castillejo, Trigueros, Bruno, Soriano; Pato i Sansone.
Osasuna: Mario (A. Fernández, 46'); Tano, M. Flaño, David García, Fuentes; Oier, Roberto Torres, Fran Mérida (Olavide, 54'), Clerc (Jaime, 46'); Sergio León i Rivière.

Gols: 1-0 (4') Pato. 2-0 (24') Bruno, de penal. 3-0 (39') Sansone. 3-1 (45') Roberto Torres, de penal.

Àrbitre: Ocón Arraiz (c. riojà). Targetes grogues: Mario i Olavide.