Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

diumenge, 18 de desembre del 2016

Sporting de Gijón 1-3 Vila-real: Submarí letal

Pato agafà la batuta de l'atac groguet i fou protagonista
amb un gol i una assistència. // Foto: villarrealcf.es
El Vila-real ha trobat el seu camí. Després d'uns partits de dubtes en el joc i de mals resultats, sembla que la victòria davant del Steaua en Europa League, que va donar la classificació per a setzens de final de la competició tot i no ser el millor partit dels d'Escribá, va donar ales a un conjunt que ara sembla segur de si mateix, que ha trobat una idea de joc i que és letal en atac.
Ahir, a Gijón, una primera part molt bona del submarí, amb un Pato estel·lar, va deixar el partit encarrilat, i a la segona, malgrat l'empenta dels locals, el Vila-real va acabar sentenciant el partit.
El primer gol no va tardar a arribar. Era el minut onze quan una jugada que iniciava Sansone acabava amb una passada de l'italoalemany a Soriano, que veia Dos Santos desmarcat a l'extrem contrari de l'àrea i, el mexicà, amb un potent xut per l'escaire del porter, enviava el baló al fons de la xarxa. Les coses pintaven bé i Pato, en una acció de somni, va estar a punt d'aconseguir el segon, després d'una jugada personal en què se'n va anar de quatre rivals per, finalment, trobar-se amb una miraculosa intervenció de Cuéllar per evitar el que haguera sigut un dels gols de la temporada. En la següent jugada, però, sí que arribaria la segona diana. De nou seria protagonista Pato, que fent gal·la de la seua velocitat, s'endinsava en l'àrea i enviava un xut que, tot i que semblava que entrava, asseguraria Sansone al segon pal per augmentar distàncies quan tan sols s'havien jugat vint minuts.
El Sporting, perdut, no trobava el mode d'aturar el Vila-real, que abans del descans va reclamar l'expulsió de Douglas per fer caure Soriano quan l'ex de la Sampdoria se n'anava tot sol cap a la porteria de Cuéllar, però l'àrbitre, lluny d'interpretar-ho així, li va mostrar groga a l'italoalemany per les protestes. Abelardo feia un doble canvi ja al primer temps, fet que demostrava la complicada situació en què es trobaven els asturians en el partit. Les coses, però, no canviaven. Pato va tenir una altra ocasió amb un remat que va eixir fregant el pal, i poc després va enviar el baló al fons de la xarxa, però l'assistent va anul·lar l'acció per un suposat fora de joc de Sansone, l'home que havia fet la passada, tot i que, en la repetició, no ho semblava.
La pitjor notícia al descans era que el resultat fóra només de zero a dos, ja que els d'Escribá havien tingut ocasions per deixar el matx més que sentenciat. En el segon temps, el Sporting va eixir amb un altre aire. Sobretot a base de jugades a pilota aturada i amb centrades a l'àrea, els asturians intentaven posar en problemes Asenjo i retallar distàncies per tornar a posar-se dins del partit, però el porter palentí i la defensa grogueta no van donar cap opció. Meré va tenir la més clara amb un remat que va atrapar Asenjo amb seguretat. Els groguets, al seu torn, sobretot a la contra, miraven de posar la cirereta amb el tercer i assegurar-se la victòria, i Sansone en va tenir una de molt clara que Cuéllar va salvar amb els peus. Pato, que va quallar un partit excepcional, el millor des que vesteix la samarreta groga, molt dinàmic, movent-se molt bé i creant perill constantment, amb detalls de molta classe, va acabar trobant la seua recompensa, quan a poc més d'un quart d'hora del final, va aprofitar una assistència de Sansone des de l'esquerra per, tot sol, afusellar el porter sportinguista i tancar el partit.
En els darrers minuts, hi va haver ocasions tant com perquè el Vila-real fera el quart, com ara un remat de Santos Borré, amb minuts en la recta final, que Cuéllar envià a córner, com perquè els asturians retallaren distàncies, i finalment ho van aconseguir. Primer ho va poder fer l'exgroguet Moi Gómez, amb un xut que anava a l'escaire però que va salvar Asenjo en una gran intervenció. Finalment, el palentí no va poder mantenir la porteria a zero ja que, quasi en temps afegit, Carmona, amb un poc de sort, va enviar un cop de cap que va agafar un efecte estrany i davant el qual res va poder fer el porter groguet.
Al remat, victòria merescuda per un gol a tres que permet el Vila-real anar-se'n a la pausa nadalenca en la quarta plaça, que dóna accés al play-off de Champions League, amb 29 punts en 16 partits, els mateixos que la Reial Societat, que és cinquena per la menor diferència de gols a favor i en contra.

Fitxa tècnica:

16a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Molinón, Gijón. 19.900 espectadors.

Sporting: Cuéllar; Douglas, Babin (Burgui, 35'), Meré, Amorebieta (Juan Rodríguez, 62'), Isma López; Carmona, Sergio Álvarez, Rachid (Nacho Cases, 35'), Moi Gómez; Cop.
Vila-real: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Jaume Costa; Dos Santos, Trigueros, Bruno (Rodrigo, 76'), Soriano; Pato (Leo Suárez, 88') i Sansone (Santos Borré, 80').

Gols: 0-1 (11') Dos Santos. 0-2 (19') Sansone. 0-3 (73') Pato 1-3 (89') Carmona.

Àrbitre: Vicandi Garrido (c. basc). Targetes grogues: Amorebieta, Nacho Cases; Soriano.