Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

divendres, 27 de gener del 2017

LA PRÈVIA. Vila-real - Granada: A per totes en la segona volta

Els groguets han pogut tombar el Granada a casa en els
tres últims partits i n'esperen un quart. // Foto: as.com
El Vila-real comença la segona volta del campionat amb un partit a casa davant d'un rival que, sobre el paper, és dels més febles de la categoria, el Granada. Els andalusos ocupen la penúltima plaça de la classificació amb tan sols 10 punts, havent sumat només una victòria en 19 partits i a huit punts de poder eixir de la zona de descens. Entrenador i jugadors groguets, però, han avisat del perill d'aquest tipus d'equips tan necessitats i han deixat clar que no esperen, en cap cas, un partit fàcil.
El submarí tampoc està en una bona ratxa. No ha guanyat cap dels cinc partits disputats el 2017 (tres de lliga i dos de Copa) i les sensacions després dels dos últims partits de la competició domèstica no són bones. La inesperada derrota del cap de setmana passat contra el València, que va marcar aprofitant jugades aïllades i errors defensius dels groguets, va evidenciar una falta de reacció i d'idees en atac, en què el submarí va fer poc, com ja va passar la jornada anterior en l'empat sense gols a la Corunya, en què les ocasions de gol van ser ben escasses. En aquest sentit, hi ha hagut moviment en les oficines groguetes durant els darrers dies: a l'arribada d'Adrián López el cap de setmana passada, cedit pel Porto, se sumen ara les possibles eixides de Pato i Santos Borré. En el cas del brasiler, tot i que no està confimada al cent per cent, sembla bastant clara: el jugador té una oferta del Tianjin Quanjian de la lliga xinesa, i el Vila-real li ha donat permís per viatjar a Itàlia, on l'equip està realitzant la pretemporada, per negociar, amb la qual cosa no estarà en la convocatòria per al partit de demà. En el cas del colombià, sembla que l'Atlètic de Madrid, el club que el va cedir al Vila-real a principi de temporada, vist el poc protagonisme que ha tingut fins ara, i que possiblement en la segona volta encara poguera ser inferior, hauria decidir oferir-lo cedit al Braga portugués, probablement amb el vist i plau d'un Vila-real que no el considera un jugador gaire important. Encara així, sembla que el jove atacant sud-americà sí que entraria en la convocatòria. Siga com siga, si finalment es tanquen aquestes eixides, sembla bastant probable que el Vila-real es reforçaria en atac amb l'arribada d'un nou davanter.
Escribá, de fet, haurà de decidir si alinea Santos Borré juntament amb Sansone, o bé si dóna l'oportunitat ja a Adrián, tot i que el tècnic valencià ha dit que l'asturià no està suficientment en forma com per jugar un partit sencer. La baixa de Jaume Costa per sanció l'ocuparà José Ángel al lateral esquerre, mentre que Cheryshev i Soldado, ja en la recta final de la seua recuperació, encara no podran jugar però s'espera que puguen fer-ho ben aviat, sobretot en el cas del rus. Bakambu, per internacionalitat, encara continuarà fora, ja que la selecció del Congo es va classificar per als quarts de final de la Copa d'Àfrica, que disputarà diumenge davant Ghana.
Pel que fa al Granada, el conjunt nassarita, que només ha aconseguit tres punts fora de casa en la primera volta, amb empats davant el Betis, València i Màlaga, està pràcticament obligat a començar a sumar ja de tres en tres si no vol que la permanència siga una utopia. Per a intentar aconseguir-ho, s'acaba de reforçar amb el migcampista grec Koné, procedent de l'Udinese italià, i amb el davanter colombià Adrián Ramos, cedit del Borussia Dortmund, i que podrien jugar ja aquest partit.
Imatge que ha corregut per les xarxes socials per reclamar
al club un major ús del valencià #VilarealEnValencià
Més enllà de tot allò estrictament futbolístic, els aficionats groguets també estaran pendents d'un altre tema que també ha tingut certa repercussió durant la setmana. En el partit davant del València, la megafonia del Madrigal va ser en castellà, un fet pràcticament insòlit en un partit de lliga, almenys durant els darrers anys, en què sempre havia sigut en valencià. Després d'una campanya de pressió per part d'alguns aficionats a través de Twitter, amb el hashtag #VilarealEnValencià, en què van expressar la seua disconformitat amb aquest fet i amb l'ús cada vegada menor del valencià per part del club en tots els àmbits (com ara amb el nom nou oficial, que és Estadio de la Cerámica, en castellà), es va anunciar que la megafonia davant del Granada tornaria a ser en valencià, com habitualment. Organitzacions com Acció Cultural del País Valencià i Socarrats o organismes com el mateix Ajuntament de Vila-real han dit la seua i demà, les oïdes estaran pendents per comprovar si el Madrigal torna a parlar valencià o no.
El partit, que començarà en un horari atípic, a les 13.00 d'un dissabte, comptarà amb l'arbitratge del català Álvarez Izquierdo.

Possible alineació: Asenjo; Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, José Ángel; Trigueros, Bruno, Castillejo, Soriano; Santos Borré i Sansone.

Resultats de les temporades anteriors:
15/16: Vila-real 1-0 Granada
14/15: Vila-real 2-0 Granada
13/14: Vila-real 3-0 Granada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada