Missatge de benvinguda

Us donem la benvinguda a La Veu Groga, un blog que vol acostar l'actualitat del submarí groguet amb un tret característic propi: el blog és exclusivament en valencià. A hores d'ara, hi ha pocs mitjans escrits que informen sobre el nostre equip en la nostra llengua, i pensem que és necessari que hi haja més presència del valencià en tot allò que envolta el Vila-real CF.

La Veu Groga no és un mitjà professional: les cròniques, notícies i articles els redacta la gent que col·labora en aquest blog, aficionats del Vila-real que volen que el seu equip dispose d'un espai a la xarxa en la seua llengua.

Al blog hi podreu trobar les prèvies i cròniques dels partits del primer equip, a més d'altres notícies importants sobre el club, fotos i vídeos, artícles d'opinió, etc.

Si voleu col·laborar en el projecte o fer qualsevol tipus de suggerència, pregunta o aportació, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres a laveugroga@gmail.com.

ENDAVANT VILA-REAL!

dilluns, 3 d’abril del 2017

Vila-real 2-3 Eibar: Perjudicats i descentrats

La polèmica actuació d'Ocón Arraiz, determinant
per al resultat final. // Foto: villarrealcf.es
En un partit estrany i clarament condicionat per les decisions arbitrals, el Vila-real va vore com volaren del Madrigal tres importants punts davant d'un Eibar ordenat però que va endur-se un premi massa gran en saber aprofitar els regals, tant arbitrals com d'alguns errors dels groguets.
Els d'Escribá no van estar del tot còmodes en els primers compassos del partit davant un Eibar amb les idees clares que feia una pressió eficaç, però encara així, es van avançar en el marcador poc abans del minut 20: una gran centrada de Mario des de la dreta la rematà de cap Soriano al fons de la xarxa davant un Yoel que va fer l'estàtua. El gol va donar ales als groguets, que amb l'avantatge es van sentir més còmodes i van començar a crear més perill. Soldado, amb un xut des de fora de l'àrea que es va estavellar al travesser, i Bakambu, en una acció en què es va quedar sol davant del porter visitant però que l'assistent va anul·lar per un fora de joc inexistent, van poder augmentar la renda.
En la segona part, però, tot canviaria en qüestió de minuts. Quan no se n'havia complit ni un, una caiguda de Kike López davant Álvaro a l'àrea grogueta, sense que el càntabre tocara en absolut l'atacant del conjunt armer, va ser assenyalada com a penal, que Pedro León transformaria en l'empat. I en la jugada següent, una centrada del Vila-real a l'àrea eibarresa va topar-se amb unes claríssimes mans de Lejeune, totalment separades del cos, però l'àrbitre, el riojà Ocón Arraiz, no en va voler saber res davant de la desesperació i la incredulitat d'afició i jugadors groguets. Aquestes polèmiques accions van descentrar el submarí, que va encaixar el segon gol poc després, en rematar Kike López una centrada a l'àrea en què la defensa grogueta no va estar atenta. L'entrada al camp de Jonathan i Adrián per Trigueros i Castillejo, criticada per part de l'afició, no va acabar de donar fruits. Bakambu hauria pogut tenir l'empat en una acció en què, després d'una bona passada, encarava sol Yoel, però el francocongoleny va patinar en el moment més inoportú. I ja al minut 78, una errada de Jonathan, que va deixar el baló en safata a Inui, va significar el tercer gol de l'Eibar, obra del japonés, que deixava el partit pràcticament vist per a sentència. Malgrat tot, Soriano, a dos minuts del final, faria el dos a tres en una acció d'indecisió de la defensa basca, i Santos Borré, que va saltar al camp en la recta final, va tenir en temps afegit l'ocasió per empatar, però el seu remat de volea, massa fluix, va acabar a les mans de Yoel.
Al final, derrota dels groguets que pràcticament fa descartar qualsevol intent de lluitar per la quarta plaça, que queda ja a deu punts, i que fa que les distàncies per les places d'Europa League es reduïsquen. El Vila-real és ara 6é, un punt per darrere de la Reial Societat, 6a, només un per damunt de l'Athletic, 7é, i 4 per damunt de l'Eibar, que amb esta victòria no descarta donar guerra fins al final.

Fitxa tècnica:
29a jornada de lliga de 1a divisió, temporada 2016/2017.
El Madrigal, Vila-real. 15.832 espectadors.

Vila-real: Andrés Fernández; Mario, Álvaro, Bonera, Jaume Costa; Trigueros (Dos Santos, 58'), Bruno, Castillejo (Adrián, 58'), Soriano; Soldado i Bakambu (Santos Borré, 80').
Eibar: Yoel; Capa (Luna, 39'), Lejeune, Ramis, Arbilla (Gálvez, 63'); Pedro León, Escalante, Dani García, Inui; Kike (Rivera, 76') i Sergi Enrich.

Gols: 1-0 (18') Soriano. 1-1 (47') Pedro León, de penal. 1-2 (54') Kike. 1-3 (77') Inui. 2-3 (88') Soriano.

Àrbitre: Ocón Arraiz (lladre). Targetes grogues: Bonera, Castillejo, Álvaro, Soldado; Luna i Kike.